Nieuwe ISSO 53 en 57 2023 in Vabi Elements

Binnenkort zijn de nieuwe ISSO 53 en 57 2023 normen voor warmteverliesberekeningen beschikbaar in Vabi Elements. Deze door ISSO herziene normen zijn essentieel voor het verder verbeteren van warmteverliesberekeningen in utiliteits- en industriegebouwen.

Belangrijke Update voor Utiliteits- en Industriegebouwen

Na de eerdere update van de ISSO 51 norm voor woningen vorig jaar, richten we ons nu op de implementatie van de ISSO 53 en 57 normen. De herziene normen zijn ontworpen om beter aan te sluiten op de markt en om nauwkeurigere en efficiëntere warmteverliesberekeningen voor utiliteits- en industriegebouwen mogelijk te maken.

Een grote wijziging in de warmteverliesberekeningen volgens de normen 53 en 57 2023 is de invoering van een schilberekening. Deze zal afzonderlijk worden berekend om een eerste indicatie van het verwachte resultaat te geven, maar zal ook een belangrijke rol spelen bij de reguliere warmteverliesberekening.

Aangezien de nieuwe normen aanzienlijke verbeteringen met zich meebrengen, zullen we de komende maanden uitgebreide vergelijkingen maken tussen de oude (2017) en nieuwe (2023) normen. Deze vergelijkingen zullen later worden gepresenteerd in een artikel en een webinar, waarin we de praktische implicaties van de nieuwe normen bespreken.

We staan klaar om je te ondersteunen bij de overgang naar de nieuwe ISSO 53 en 57 normen, zodat je volledig op de hoogte bent van de laatste standaarden voor warmteverliesberekeningen.

Heb je verder nog vragen over de nieuwe normen in Vabi Elements? Neem dan contact met ons op. We staan klaar om je te ondersteunen bij de overgang naar de nieuwe ISSO 53 en 57 normen, zodat je volledig op de hoogte bent van de laatste standaarden voor warmteverliesberekeningen. Lees daarnaast ook ons artikel over de eerdere update van de ISSO 51 norm.”

Gerelateerde artikelen

26 september 2024
Vraag het Esther: Deze week gaat het over PvE Gezonde Kantoren

In het Programma van Eisen Gezonde Kantoren komen ook vraagstukken over het comfort aan de orde. Ik zal dit keer ingaan, hoe met behulp...

24 september 2024
Sneakpreview: Vabi EPA en Vabi Assets 11.1

Begin november staat er een nieuwe update op de planning, Vabi EPA en Assets 11.1. Naast de verschillende noodzakelijke verbeteringen zijn er ook enkele...

24 september 2024
Transitievisie Warmte naar warmteprogramma: wat houdt het in?

In 2021 hebben alle gemeenten een Transitievisie Warmte op moeten stellen. Hierin geven de gemeenten per wijk aan wat het meest waarschijnlijke duurzame alternatief...