De energieprestaties van alle gebouwen in één overzicht.
Niet alleen woningeigenaren, maar ook eigenaren van utilteitsgebouwen krijgen te maken met steeds strengere wetgeving. Zo moeten deze gebouwen voldoen aan het Parijsakkoord om in 2050 Energieneutraal te zijn. Het verplichte label C voor kantoren en de informatieplicht met erkende maatregelen zijn de eerste stappen om dit doel te verwerkelijken.
Heb jij het overzicht om hier je beleid op in te richten?
Ook als corporatie heb je utiliteitsgebouwen in bezit, het zogenaamde bedrijfsonroerend goed (BOG/ MOG) en het zorgonroerend goed (ZOG). Maar is er van deze gebouwen een energielabel? En hebben jullie het label in bezit? Weet je wanneer het energielabel afloopt en aan welke wettelijke verplichtingen je op dit gebied moet voldoen?
Met de module Utiliteit kun je vanaf nu ook utiliteitsgebouwen (MOG/BOG en ZOG) registreren in Vabi Assets Energie. Zo heb je een overzicht van de energieprestatie van je totale voorraad en kun je je voorbereiden op de wetgeving, ook voor utiliteitsgebouwen.
Met de module Utiliteit kun je alle gebouwen, ook je BOG, MOG en ZOG, opnemen en registreren met Vabi Assets Energie. Je hebt dan meteen de waardevolle gegevens van de NTA 8800 van het gebouw in de database van Vabi Assets Energie. Hiermee kun je je bijvoorbeeld voorbereiden op mogelijke duurzaamheidsmaatregelen in combinatie met je meerjarenonderhoudsbegroting.
Met een handige importexcel zorgen we ervoor dat de belangrijkste gegevens uit het energielabel (het energielabel, de vervaldatum en de EP-2) worden geïmporteerd in Vabi Assets Energie. Zo heb je al snel inzicht en overzicht in welke gebouwen een energielabel hebben, wat het label is en wanneer ze aflopen.
In het overzichtsscherm zie je een overzicht van de energieprestaties van alle gebouwen: niet alleen van de woningen, maar ook van het overige bezit. Met filters kun je eenvoudig selecties maken. Zo krijg je snel inzicht en overzicht in de energieprestaties van al je bezit.
Met de module Vabi Assets Energiebeleid bereken je welke energetische maatregelen er per gebouw dienen te worden getroffen om te voldoen aan de ingegeven doelstellingen. Per gebouw of een kleine groep gebouwen selecteer je eenvoudig maatregelen en bekijk je het effect daarvan. Je krijgt meteen inzicht in de nieuwe EP, de investering en bijvoorbeeld de CO2-uitstoot.
Naast het inzicht en overzicht breiden we de module uit met mogelijkheden om je voor te bereiden op de geldende en aankomende wetgeving. Denk hierbij aan: