Dimensioneer een afvoerstelsel en bepaal de leidingdiameters, de drukval en het lozingsdebiet.
Een goed ontworpen afvoerstelsel voorkomt verstoppingen, lekkages en stankoverlast in de binnen riolering en bij de hemelwaterafvoer. Met Vabi Uniforme Omgeving Hemel- en Vuilwaterafvoer (HWA & VWA) dimensioneer je afvoerstelsels voor de kleinste woningen tot grootste utiliteitsgebouwen. Een goed ontwerp voorkomt problemen in de praktijk, maar zorgt daarnaast ook voor een zo laag mogelijke investering en minder onderhoudskosten.
Bekijk hoe de slimme functionaliteiten van de module Vabi UO hemel- en vuil afvoerwater je ondersteunen bij het bij het dimensioneren van een afvoerstelsel.
Wat is een hemel- en vuil afvoerwater berekening?
Met een hemel- en vuil afvoerwater berekening wordt het afvoerstelsel gedimensioneerd. Hierbij worden de leidingdiameters, de drukval en het lozingsdebiet van een afvoerstelsel bepaald. Het is belangrijk om een hemel- en vuil afvoerwater berekening te maken om verstoppingen, lekkages en stankoverlast in de binnen riolering en bij de hemelwaterafvoer te voorkomen.
Waarom Vabi UO Hemel- en vuilwaterafvoer
Met Vabi UO hemel- en vuil afvoerwater bepaal je snel en betrouwbaar de leidingdiameters, de drukval en het lozingsdebiet conform NEN3215 en NTR3216. Je bepaalt voor zowel woningen als complexe utiliteitsgebouwen het afvoerstelsel. Vabi UO heeft een heldere interface met een stapsgewijze invoer, waarmee je het overzicht behoudt. De resultaten van de berekening zijn overzichtelijk opgebouwd en bestaan uit algemene gegevens, een grafische weergave van de isometrie en/of een overzicht van de ingevoerde leidingdelen.
Dimensioneer een afvoerstelsel
Dimensioneer een afvoerstelsel en bepaal de leidingdiameters, de drukval en het lozingsdebiet. Het programma maakt onderscheid tussen een vuilwaterafvoer en hemelwaterafvoer. Het is ook mogelijk om ze in combinatie te berekenen. Bepaal de benodigde leidingdiameters, hiervoor is het type leiding belangrijk. Het programma wijst middels de isometrische invoer automatisch het type leiding toe, zoals een verzamel- of ontspanleiding. Dit bespaart tijd en voorkomt invoerfouten. Vervolgens wordt de totaallengte van het afvoerstelsel vastgesteld. Bij het dimensioneren kun je onderscheid maken tussen een binnenriolering, overlaat, directe daktrechter en flexibele daktrechter.
Slimme ondersteuning
Het programma bepaalt middels jouw isometrische ontwerp automatisch of het een doorgaande of aftakkende leiding omvat. Geef je geen T-stuk op, dan kiest het programma automatisch het T-stuk of de bocht. Deze en nog meer slimme functionaliteiten ondersteunen je bij het dimensioneren van een afvoerstelsel.